Δήμος Καλαβρύτων – Η Επόμενη Μέρα

Αγαπητοί Συνδημότες,


Στον νέο Δήμο Καλαβρύτων είμαστε περίπου 17.600 συνδημότες, ψηφοφόροι. Καλούμαστε στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να βρούμε και να επιλέξουμε Δήμαρχο, 27 συνδημότες μας Δημοτικούς συμβούλους και 66 τοπικά συμβούλια, που θα διοικήσουν τον τόπο μας μέχρι 31 Αυγούστου του 2014.


Όλοι εμείς που θα ψηφίσουμε έχουμε ΕΥΘΥΝΗ και επηρεάζουμε τη ζωή και το μέλλον τόσο το δικό μας, όσο και όσων ΔΕΝ ψηφίζουν, δηλαδή των ανήλικων παιδιών και των Καλαβρυτινών που αγαπούν τον τόπο τους, τον επισκέπτονται, έχουν σπίτια και περιουσίες σ΄αυτόν, αλλά για λόγους βιοπορισμού ζούν και ψηφίζουν αλλού.


Όλοι γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη ή ο μαρασμός ενός τόπου ή μιας κοινωνίας είναι αποτέλεσμα των ενεργειών ή παραλείψεων των ανθρώπων που την διοικούν και οι οποίοι ευθύνονται για το «κατάντημά» της ή την πρόοδό της.


Στον νέο Δήμο μας, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο (Συμπολίτευση & αντιπολίτευση) που θα εκλεγούν, θα κληθούν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, την επόμενη μέρα:


α) Να αντιμετωπίσουν στον Νέο Δήμο:

 • Οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα.
 • Τρέχοντα και καθημερινά προβλήματα.
 • Εκκρεμότητες των συνεννωθέντων Δήμων.

 

β) Να προετοιμάσουν το Μέλλον:

 • Δημιουργία και Ανάπτυξη (Υποδομές, περιβάλλον κ.λπ.).
 • Βελτίωση της ζωής, της απασχόλησης και της προοπτικής των Δημοτών.

 

γ) Να εξασφαλίζουν οικονομικούς πόρους:

 • Κοινοτικά προγράμματα.
 • Εθνικοί πόροι.
 • Δημοτικά έσοδα (αξιοποίηση Δημοτικών επιχειρήσεων κ.λπ.).

 

Μέσα στο γνωστό περιβάλλον της ελληνικής και διεθνούς οικονομικής κρίσης, οι λογικές δυσκολίες της σύστασης και λειτουργίας του νέου Δήμου πολλαπλασιάζονται, οι οικονομικές δυνατότητες συρρικνώνονται και τα εμπόδια θα φαντάζουν μεγαλύτερα.


Την επόμενη μέρα θα πρέπει να αξιοποιηθούν ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) στην προσπάθεια για έναν δυνατό Δήμο Καλαβρύτων αντάξιο της φήμης και του βάρους που φέρει η λέξη «Καλάβρυτα», σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.


ΟΛΟΙ μαζί ανάλογα με τις δυνατότητές τους, το ταλέντο τους, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, πρέπει να συμπαραταχθούν, να συνεργασθούν, να παραμερίσουν πιθανές αντιπαραθέσεις του προεκλογικού αγώνα και να κατορθώσουν να κάνουν όλους τους Καλαβρυτινούς υπερήφανους, όχι μόνο για το χθες των αγώνων και των θυσιών, αλλά και για το σήμερα και το αύριο της δημιουργίας, της ανάπτυξης και της προόδου.


Στα πλαίσια των ευθυνών μας όλοι εμείς που εκλέγουμε τους διοικούντες, πρέπει πριν αποφασίσουμε να σκεφτούμε απλά και αντικειμενικά:


 • Ποιο είναι το κοινό/γενικό συμφέρον του τόπου;
 • Τι πρέπει να γίνει για να έχουμε ως κοινωνία καλύτερο μέλλον;
 • Ποιοι συνδημότες μας είναι κατάλληλοι γι΄αυτό το σκοπό. Δηλαδή μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά για το καλό του συνόλου και την ανάπτυξη του τόπου;

 

Στην πραγματικότητα συμβαίνει πολλοί από μας να θέλουν να εκλεγούν, να εκλέγονται αλλά να μην τα καταφέρνουν, ενώ άλλοι που είναι ικανοί και θα μπορούσαν να τα καταφέρουν, δεν θέλουν ή δεν εκλέγονται.


Ο τόπος, για να βαδίσει σε ένα καλύτερο μέλλον, χρειάζεται να στρατευθούν και να εκλεγούν αυτοί που ΜΠΟΡΟΥΝ και ΘΕΛΟΥΝ το συνολικό καλό, μακριά από τα μικρά και μίζερα, έξω από εκβιασμούς και αλληλοεξαρτήσεις.


Εμείς όλοι οι συνδημότες, απόγονοι μαρτύρων και ηρώων, οι τυχεροί μιας ευλογημένης γης του έλατου και της πέτρας, της φτώχιας και της περηφάνιας, του Χελμού του Παναχαϊκού και του Ερύμανθου, αξίζουμε να σκεφτόμαστε «καθαρά και ξάστερα» για το μέλλον μας, χωρίς ψευτοδηλήματα και πλασματικά αδιέξοδα.


Μέσα στο Γενικό Καλό περιέχεται το πραγματικό καλό του κάθε δημότη, γιατί αυτό δεν είναι περιστασιακό και τυχαίο, αλλά μόνιμο και συνεχώς αυξανόμενο.

Αυτό το συμφέρον να βλέπουμε, αυτό να υπηρετούμε σ΄αυτές τις εκλογές και πάντα.


Επειδή δε «όποιος λεύτερα συλλογάται, συλλογάται σωστά» γι΄αυτό όλοι οι δημότες, ελεύθερα, ανεπηρέαστα και δημιουργικά, να επιλέξουμε όσους ΜΠΟΡΟΥΝ και ΘΕΛΟΥΝ να χτίσουν, μαζί με όλους μας, ένα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ.


Δεν περισσεύει κανένας!!! Και μάλιστα ικανός, έντιμος και αποτελεσματικός.


Την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε τους καλύτερους. Να τους βρούμε, να τους ψηφίσουμε, να τους βοηθήσουμε να δουλέψουν για το Δήμο μας και να δρομολογήσουν το μέλλον που αξίζει στους Καλαβρυτινούς.


Σε ότι με αφορά, θέτω υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος για να μου δοθεί η ευκαιρία, με τις γνώσεις μου στα οικονομικά και τεχνικά θέματα, αλλά και την 30ετή πανελλήνια και διεθνή εμπειρία μου ως επιχειρηματίας, να συμβάλλω στα όσα ανέφερα παραπάνω.


Η επιλογή μου να είμαι υποψήφιος , συνδέεται με την βεβαιότητά μου ότι την επόμενη μέρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με  την συνεργασία και την αξιοποίηση ΟΛΩΝ των Δημοτικών Συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά και άλλων ικανών και καταξιωμένων Καλαβρυτινών, θα δουλέψουμε αποτελεσματικά για την πρόοδο και το καλό του τόπου μας.

 


Καλή Ψήφο.

Ηρώδης Γ. Μητσόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
στην Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας
του Δήμου Καλαβρύτων